Läksyvihko.fi - Information om tjänsten

Elektroniskt uppgiftshäfte för matematiska ämnen

Läksyvihko.fi är en tjänst producerad av Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL ry och MFKA-kustannus Oy. Den erbjuds gratis för alla finländska gymnasier och gymnasister.

Kontaktuppgifter
Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL ry
maol-toimisto@maol.fi
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
tel. 010 322 3160

Läksyvihko.fi on kehityksessä lähtökohtana on ollut tukea oppilasta ja opettajaa siirtymässä kohti sähköisiä ylioppilaskirjoituksia. Palvelun tarkoituksena on helposti tallentaa tehtäviä, jotka tehdään Ylioppilastutkintolautakunnan kehittämällä kaavaeditorilla, jota käytetään lukioissa sähköisissä Abitti-kokeissa ja sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa.

Läksyvihko.fin sisällöllinen ja tekninen toteutus on matematiikan ja tietotekniikan lehtori Joni Lehtolan tekemä. Kaavaeditori ja kommentointitoiminnallisuus on Ylioppilastutkintolautakunnan kehittämä, mutta palveluintegraatiosta vastaa MAOL ja Joni Lehtola. Palvelu pyörii täysin Euroopassa sijaitsevilla pilvialustoilla ja aikomuksena on vuoden 2018-2019 aikana siirtää palvelu kokonaan Suomessa toimiviin pilvipalveluihin.

Syksyn 2018 aikana opettajia koulutetaan palvelun käyttöönottoon tarjotaan MAOLin Syyspäivillä Joensuussa. Tämän jälkeen palveluun koulutetaan opettajia tarvittaessa. Ohjeistusta palvelun perusteiden käyttöön on saatavissa myös ohjesivulta.