Läksyvihko.fi - Ohjeita Läksyvihkon käyttöön

Elektroniskt uppgiftshäfte för matematiska ämnen

Läksyvihko.fi toimii parhaiten uudella selaimella

Läksyvihko.fi vaatii toimiakseen uudehkoja verkkoteknologioita. Vaaditut teknologiat ovat käytössä vain uusimmissa selaimissa.

Läksyvihko.fi on testattu ja kehitetty toimivaksi Mozilla Firefox (testattu v61) ja Google Chrome (testattu v67) -selaimilla. Microsoft Edge toimii myös todennäköisesti, mutta kaikkia toiminnallisuutta ei ole testattu sillä. Sen sijaan esim. Internet Explorer -selain ja ainakin jotkut Safari-versiot eivät ole tuettujen joukossa.

Sisäänkirjautuminen on nopeaa ja turvallista

Sisäänkirjautuminen Läksyvihko.fi-palveluun on helppoa ja turvallista: käytät olemassaolevaa Googlen tai Facebookin tunnustasi. Läksyvihko.fi ei saa tietää sinun olemassaolevaa salasanaasi tai kavereitasi - ainoastaan nimesi, profiilikuvasi ja sähköpostiosoitteesi. Sinun ei tarvitse välttämättä edes kirjoittaa salasanaasi eikä palvelun kautta voi murtaa salasanaasi tai tunkeutua sähköpostiisi mitenkään.

Miten saan laskinohjelman syötteen vastaukseen?

Laskinohjelman syötteen saat Läksyvihko.fi:hin täsmälleen samalla tavalla kuin Abitissa, eli liittämällä laskinohjelman syötteen kuvana ja liittämällä sen vastauskentään Ctrl-V (tai macissä Cmd-V, huomaa että Abitissä näppäimistöoikotie on Ctrl-V)

Erona Abitti-ympäristöön sinun tietokoneessasi ei todennäköisesti ole kamera-ikoni-toimintoa, kuten Abitissa. Sinun pitää kuitenkin saada ruutukaappaus leikepöydälle.

Laskinohjelmissa voi käyttää niiden omia ruutukaappauksenottotyökaluja, kunhan ne kopioivat vastauksen leikepöydälle, kuten Geogebran Muokkaa -> Kopioi Piirtoalue Leikepöydälle ja TI-Nspiren kameratyökalu tekevät. Windowsissa voi myös käyttää Alt-PrintScr näppäimistöyhdistelmää tai Ruutukaappaustyökalua (Snipping tool). Macillä ruutukaappauksen saa kopioitua leikepöydälle Command-Control-Shift-4 –näppäinyhdistelmällä ja valitsemalla haluttu alue. Linuxissa PrintScr tai Shift-PrintScr toimii yleensä lähtökohtana, mutta Linux-työpöydästä riippuu mitä napista tapahtuu.

Kun ruutukaappaus on leikepöydällä liitä se Läksyvihko.fi:n kaavaeditoriin (Ctrl-V) ja odottaa pari sekuntia sen tallentumista.

Huomaa myös, että Abitissa kaavan syöttö aukeaa Ctrl-E-napilla, Läksyvihko.fi:ssä Shift-Ctrl-E.

Tehtävään vastaaminen ja kurssille liittyminen on yksinkertaista

Katso oheisesta videosta lisätietoja

Kurssin luominen ja tehtävänannon määrittäminen käy vaivattomasti

Katso oheisesta videosta lisätietoja